Αν έχεις μια σχετική εμπειρία ως παίκτης του στοιχήματος, τότε έχεις διαπιστώσει γιατί αξίζει να μπαίζεις με χάντικαπ. Και προτιμότερο φυσικά το ασιατικό από το ευρωπαϊκό. Είναι από τις πιο συμφέρουσες αγορές στο online betting για τον απλούστατο λόγο ότι βρίσκεις πιο χαμηλή γκανιότα, άρα υψηλότερες αποδόσεις. Με σωστό διάβασμα μπορείς να διεκδικείς μεγαλύτερα κέρδη στα γεγονότα που ειδικεύεσαι, όπως πχ η Premier League. Και ένας επιπλέον λόγος είναι ότι με την όποια ασιατική αγορά, το ποσοστό επιτυχίας ανεβαίνει στο 50% από το 33,3% που είχες συνηθίσει μέχρι τώρα. Το Match Μoney παρουσιάζει τις καλύτερες στοιχηματικές με handicap, με βασικό κριτήριο τα lines, το πλήθος των αγορών και το ύψος των αποδόσεων. Αν καταλάβεις πόσο πιο συμφέρουσες είναι επιλογές τύπου χάντικαπ +1, ασιατικό over 2 και γενικότερα τι συμβαίνει με τα ασιατικά χάντικαπ γκολ, θα αναθεωρήσεις τα πλάνα σου για τα πονταρίσματά σου. Είναι πολύ πιθανό να αλλάξεις τρόπο σκέψης αλλά και τακτική.

Δες εδώ τη στήλη του Match Money με το ασιατικό χάντικαπ.

Ασιατικό χάντικαπ, asian handicap

Handicap – Τι σημαίνει τα καλύτερα lines

Καλύτερα σημαίνει τελικά τα περισσότερα lines. Και από αυτή την άποψη δεν είναι δύσκολο, για παράδειγμα, να διαπιστώσεις ότι η πλατφόρμα με το μεγαλύτερο πλήθος είναι η bet365. Για τον νικητή θα βρεις ολόκληρα -1.0, -2.0, -3.0 ή αντίστοιχα +1.0, +2.0, +3.0, μισά -0.5, -0.1 κ.λ.π., ή και ενδιάμεσα -0.25, -0.75 κ.λ.π. Και εκτός από χάντικαπ νίκης θα βρεις και χάντικαπ γκολ, π.χ. ασιατικό over 3. Στις περισσότερες στοιχηματικές πλέον υπάρχουν και ασιατικό στοίχημα γκολ αλλά και σχετικός με ασιατικό χάντικαπ πίνακας για να επιλέξεις αυτό που σε συμφέρει περισσότερο. Είναι καθαρά θέμα τιμής. 

Τι σημαίνει πλήθος αγορών

Σημαίνει να μπορείς να ποντάρεις σε ασιατικά handicap ακόμη και στο ημίχρονο.  Ή να βρίσκεις και χάντικαπ κόρνερ και χάντικαπ κάρτες και ό,τι άλλο μπορεί να σου δώσει ο bookmaker, αναλόγως το πόσο large είναι. Η bet365, η betshop και η Stoiximan είναι ορισμένες από τις πλατφόρμες που προσφέρουν τα περισσότερα είδη, κατά συνέπεια και το μεγαλύτερο πλήθος σε αγορές χάντικαπ. Μπορείς να βρεις ακόμη και 16 διαφορετικές αγορές σε κάποια μεγάλα παιχνίδια, εφόσον δείξει ότι έχει διάθεση ο bookmaker.

Τι σημαίνει καλύτερες αποδόσεις

Οπως γενικότερα ψάχνεις την εταιρία με τις υψηλότερες τιμές, έτσι πρέπει να κάνεις την έρευνά σου και για αυτές που προσφέρουν με χάντικαπ τις κορυφαίες αποδόσεις. Η Stoiximan έχει συνήθως τις περισσότερες και σε κοντινή απόσταση βρίσκεται η bet365. Χωρίς αυτό να αποκλείει ότι υπάρχουν και άλλες εταιρίες, καθώς αυξάνεται συνεχώς ο ανταγωνισμός σε όλα τα επίπεδα. Στο παρακάτω κείμενο θα διαπιστώσεις τον τρόπο που κινούνται στις αγορές χάντικαπ ορισμένες από τις καλύτερες εταιρίες που είναι αδειοδοτημένες στην ελληνική αγορά.

Bet365 – handicap

Δες εδώ την αναλυτική παρουσίαση της bet365.

Θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και ως η κυρίαρχος των ασιατικών χάντικαπ. Με εξαιρετικές αποδόσεις, πάρα πολλές αγορές και εναλλακτικά χάντικαπ σε ποδόσφαιρο, μπάσκετ, τένις (και άλλα αθλήματα) που μπορεί να φτάσουν και τα 28 lines. Η γκανιότα είναι κοντά στο 4% και όποιος είναι μέλος της bet365, ένας βασικός λόγος που παραμένει είναι γιατί δεν μπορεί να αποχωριστεί τις επιλογές με τα ασιατικά χάντικαπ. Μοιάζει δύσκολο να… αλλαξοπιστήσει έχοντας συνηθίσει να ποντάρει με τέτοια προνόμια. Η bet365 ήταν αυτή που άλλαξε τον χάρτη στο ηλεκτρονικό στοίχημα σε ό,τι έχει να κάνει με τις επιλογές των χάντικαπ και τη δημιουργία έντονου ανταγωνισμού.

Stoiximan – handicap

Δες εδώ την αναλυτική παρουσίαση της Stoiximan.

Μπήκε δυναμικά και σε αυτό τον τομέα, όπως έκανε γενικότερα ως πλατφόρμα της σύγχρονης εποχής. Και μπορεί να υπερηφανεύεται ότι η γκαντιότα του στα ασιατικά είναι η χαμηλότερη που υπάρχει αυτή τη στιγμή, σε επίπεδο λίγο πάνω από το 3%. Εχει αυξήσει κάπως τις αγορές, αλλά πάνω κάτω είναι δεδομένα αυτά που θα πάρεις αν επιλέξεις τη Stoiximan. Γι’ αυτό και μείωσε την γκανιότα ώστε να έχει ένα επιπλέον όπλο απέναντι στους βασικούς ανταγωνιστές του. Περισσότερες επιλογές πάντως προσφέρει με τα εναλλακτικά χάντικαπ στο μπάσκετ.

Novibet – handicap

Δες εδώ την αναλυτική παρουσίαση της Novibet.

Εχει βελτιώσει δραστικά το προϊόν της αλλά πρέπει να προσπαθήσει περισσότερο. Στο ποδόσφαιρο πλέον είναι πολλές οι αγορές σε ασιατικά και παρότι η γκανιότα φτάνει σχεδόν στο 7%, ο κόσμος δείχνει εμπιστοσύνη στη Novibet. Οφείλει ειδικά στο μπάσκετ και στα μικρότερα πρωταθλήματα ποδοσφαίρου να βελτιώσει το προϊόν, όπως έκανε σχετικά πρόσφατα και στο τένις. Είναι από τις πλέον αξιόπιστες και έχει έναν λόγο παραπάνω να ικανοποιήσει τα μέλη της, δείχνοντας το απαραίτητο ενδιαφέρον στα χάντικαπ. Ο κόσμος του στοιχήματος αλλάζει και οι εξελίξεις δεν σταματούν ποτέ.

Betshop

Δες εδώ την αναλυτική παρουσίαση της Betshop.

Αλλη μια πλατφόρμα που έδειξε να βελτιώνει σημαντικά το section με τα ασιατικά χάντικαπ είναι η betshop εδώ και αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα. Το έκανε στο ποδόσφαιρο, έφερε τα εναλλακτικά στο τένις και το μπάσκετ, γενικότερα έδωσε μεγάλη σημασία και αυτός ήταν ένας επιπλέον λόγος που ανέβασε και τον αριθμό των μελών της. Με γκανιότα στο 6% δείχνει ότι μπορεί να γίνει ακόμη πιο ανταγωνιστική στο μέλλον, αρκεί φυσικά να το θελήσει.

Pamestoixima – handicap

Δες εδώ την αναλυτική παρουσίαση του Pamestoixima.

Η ηλεκτρονική πλατφόρμα του ΟΠΑΠ δεν θα μπορούσε να μείνει πίσω και να μην ακολουθήσει τις εξελίξεις. Όσο πιο σημαντικά είναι τα παιχνίδια στην καθημερινότητα, τόσο σημαντικότερες είναι και οι αγορές σε ασιατικά χάντικαπ είτε για νικητή είτε για γκολ. Ακόμη και στα προκριματικά των ευρωπαϊκών διοργανώσεων μέσα στο καλοκαίρι θα βρεις πολλές αγορές, ακόμη και για ημίχρονο σε κάποια γεγονότα. Με την γκανιότα σε αξιοπρεπή επίπεδα, όπως θα διαπιστώσουν και οι λιγότερο έμπειροι με το συγκεκριμένο τομέα του στοιχήματος.

Betsson – handicap

Δες εδώ την αναλυτική παρουσίαση της Betsson.

Για μια εταιρία σαν τον σκανδιναβικό κολοσσό που ονομάζεται Betsson είναι σημαντικό ότι προσφέρει ασιατικά χάντικαπ και στο live betting. Σε καλές αποδόσεις, με σχετική πληθώρα αγορών, δεν αφήνει ανικανοποίητα τα μέλη της.   Θα βρεις στο μπάσκετ, στο τένις, ακόμη και στις ιπποδρομίες σε κάποιες αγορές.  Και έχει πάντοτε την ευχέρεια να προχωρήσει σε νέες βελτιώσεις για να βρίσκεται σταθερά στις υψηλότερες θέσεις του ανταγωνισμού.

Sportingbet – handicap

Δες εδώ την αναλυτική παρουσίαση της Sportingbet.

Αν και είναι μία από τις καλύτερες εταιρίες, από αυτές που έχουν αδειοδοτηθεί και λειτουργούν νόμιμα στην Ελλάδα, δεν προσφέρει ασιατικά χάντικαπ. Δίνει εναλλακτικά με τρία σημεία, και με άσο ή διπλό προσφέρει σε κάποια ματς μισά (-0.5, +0.5). Με το όνομα και τη δυναμική που διαθέτει ως διεθνής πλατφόρμα εδώ και δεκαετίες, θα έπρεπε να έχει μπει δυναμικά και στις αγορές των ασιατικών διότι είναι πάρα πολλοί οι παίκτες που ενδιαφέρονται.

Bwin – handicap

Δες εδώ την αναλυτική παρουσίαση της Bwin.

Παρότι η εμπειρία της και η τεχνογνωσία της είναι δεδομένες, η Bwin δεν προσφέρει στην πλατφόρμα της μεγάλη ποικιλία από ασιατικό χάντικαπ. Θα βρείτε φυσικά ευρωπαϊκό χάντικαπ, σε αρκετά όρια, αλλά στα ασιατικά στοιχήματα δεδομένα θα περιμέναμε κάτι παραπάνω.