ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ

Στοίχημα με γκολ

Στοίχημα με γκολ – οδηγός

Δημοσιεύτηκε: Νίκος Οικονομάκος στις 20:15 24/01/2023

Είναι πεμπτουσία του ποδοσφαίρου. Φυσικά και του στοιχήματος. Είναι το γκολ και προφανώς το στοίχημα με γκολ. Αυτό περιμένουμε όλοι. Ή μήπως όχι; Διότι υπάρχουν κι αυτοί που ποντάρουν στην άμυνα. Όπως και να ‘χει πάντως, σε αυτόν τον οδηγό θα μιλήσουμε για στοίχημα με γκολ. θα αφήσουμε εκτός κάδρου το over/under (που είναι μία κατηγορία από μόνο του) και θα παίξουμε με τα γκολ.

Θα αναλύσουμε όλες τις αγορές που μπορείτε να βρείτε στα γκολ. Από τις πλέον βασικές, που είναι το goal/no goal μέχρι και τις πλέον εναλλακτικές σε όρια, ακόμη και συνδυαστικά στοιχήματα.

Τέλος, θα σταθούμε σε πολύτιμα tips για τον τρόπο με τον οποίο μπορείτε να προσελκύσετε το στοίχημα με γκολ. Τι θα πρέπει να προσέξετε, πώς να διαχειριστείτε τα δεδομένα και εν τέλει πώς να ποντάρετε στο στοίχημα με γκολ.

στοίχημα με γκολ

Αγορές για στοίχημα με γκολ

Είναι πάρα πολλές και διαφορετικές σε προσέγγιση και φιλοσοφία. Θα τις δούμε όλες, όπως μπορείτε να τις βρείτε στις κορυφαίες νόμιμες στοιχηματικές εταιρίες. Από εκεί και πέρα φυσικά, ίσως υπάρχουν παραλλαγές από μπουκ σε μπουκ και φυσικά από αγώνα σε αγώνα.

Goal

Είναι το ενδεχόμενο να σκοράρουν και οι δύο ομάδες στον αγώνα. Δεν αφορά το σύνολο των γκολ, όπως τα over/under, αλλά πρέπει και οι δύο ομάδες να βρουν δίχτυα. Ακόμη και με αυτογκόλ. Αν το σκορ είναι από 1-1 και πάνω, τότε πληρώνεστε. Κατάλληλο για ματς ανάμεσα σε δύο φουλ επιθετικές ομάδες.

Διάβασε εδώ τον οδηγό του Match Money για το πώς παίζεις στοίχημα με το λεπτό.

No Goal

Εδώ δεν πρέπει να σκοράρει καμία ομάδα, ή να σκοράρει μόνο η μία. Δηλαδή είτε το σκορ να μείνει στο 0-0, είτε να βάλει γκολ (δεν μας νοιάζει πόσα) μόνο η μία ομάδα. Ενδείκνυται για παιχνίδια με ξεκάθαρο φαβορί που έχει απέναντί του πολύ αδύναμο αντίπαλο.

Στοίχημα με γκολ – Συνολικά γκολ

Σε αυτήν την κατηγορία υπάρχουν τέσσερα κλασικά πλέον όρια. Είναι το 0-1, το 2-3, το 4-6 και το 7+. Φεύγουμε από τη λογική του goal/no goal και πάμε ξανά στα συνολικά τέρματα ενός αγώνα. Οπότε θέλουμε το εύρος των συνολικών τερμάτων της αναμέτρησης να μείνει σε αυτό που έχουμε επιλέξει και πάνω στο οποίο έχουμε ποντάρει. Ούτε λιγότερο, ούτε περισσότερο όμως.

Συνολικά γκολ (extra όρια)

Σε αυτήν την περίπτωση τα όρια αλλάζουν και ανάλογα με τον μπουκ τον οποίο παίζετε, θα βρείτε και διαφορετικά όρια. Από το 0-2, ως και το 5-6, είναι πραγματικά πάρα πολλά, πάνω από 10 και φυσικά αλλάζουν και ποικίλουν ανάλογα με την εταιρία.

Τρόπος επίτευξης πρώτου γκολ

Ένα εξαιρετικό fun bet για τους λάτρεις του είδους. Το κατά πόσον υπάρχει fun bet ή όχι στο στοίχημα είναι άλλο θέμα. Το οποίο θα αναλυθεί σε άλλον οδηγό. Σε κάθε περίπτωση όμως, για όσους ασχολούνται με αυτά, ο τρόπος με τον οποίο θα σημειωθεί ένα γκολ είναι μία συναρπαστική αγορά. Υπάρχουν έξι επιλογές. Σουτ (παραδοσιακά με τη μικρότερη απόδοση), Κεφαλιά, Πέναλτι, Αυτογκόλ, Φάουλ, Κανένα γκολ.

Στοίχημα με γκολ – Πρώτη ομάδα που θα φτάσει στα Χ γκολ

Σε αυτήν την περίπτωση ποντάρετε ποια ομάδα θα φτάσει πρώτη σε έναν προκαθορισμό αριθμό γκολ. Συνήθως θα βρείτε τα lines στα 2 ή στα 3 γκολ.

Πρώτο γκολ πριν/μετά το 28′

Αν πιστεύετε ότι το ματς θα έχει ένα εκρηκτικό ξεκίνημα τότε δεν έχετε παρά να δοκιμάσετε αυτήν την αγορά. Είναι το γκολ πριν το μισάωρο (χοντρικά) με όριο το 28ο λεπτό της αναμέτρησης. Υπάρχει το πριν, το μετά, αλλά και το καθόλου. Δηλαδή το ματς να κολλήσει στο μηδέν και να μην έχει γκολ.

Στοίχημα με γκολ – Ημίχρονο με τα περισσότερα γκολ

Σε αυτήν την περίπτωση έχουμε ένα head to head ημιχρόνου. Πρέπει να μαντέψετε σε ποιο ημίχρονο θα μπουν τα περισσότερα γκολ. Θα είναι το πρώτο, το δεύτερο, ή μήπως θα υπάρξει ισοπαλία. Η ισοπαλία δεν προϋποθέτει να μην μπει γκολ στο ματς, αλλά μπορεί να σημειωθούν τρία γκολ στο πρώτο μέρος και τρία στο δεύτερο. Φυσικά ανεξάρτητα με το ποια ομάδα θα τα πετύχει. Δηλαδή αν η γηπεδούχος κερδίσει με 6-0 τη φιλοξενούμενη με τρία γκολ σε κάθε 45λεπτό, το σημείο που θα πληρώσει είναι το Χ.

Συνολικά γκολ γηπεδούχου/φιλοξενούμενου

Εδώ πάμε στα γκολ κάθε ομάδας ξεχωριστά. Συνήθως το σύνολο παίζει ανά γκολ. Δηλαδή 0, 1, 2, 3, 4 κ.ο.κ. Θα πρέπει λοιπόν να βρείτε πόσα γκολ θα πετύχει η ομάδα πάνω στην οποία έχετε αποφασίσει να ποντάρετε. Οι αποδόσεις είναι μεγάλες, το ίδιο όμως και το ρίσκο που θα πάρετε.

Διάβασε εδώ το είναι το παρολί στο στοίχημα.

Γκολ και εύρος ανά ημίχρονο

Εκτός των κλασικών αγορών στα γκολ με τα οποία ξεκίνησαν οι αγορές σε αυτόν τον οδηγό, έχουμε και τον επιμερισμό ανά ημίχρονο. Κι όχι μόνο ανά ομάδα, όπως είδατε στην αμέσως προηγούμενη ενότητα. Έτσι λοιπόν υπάρχει η δυνατότητα να ποντάρετε σε goal/no goal ημιχρόνου, αλλά και εύρος τερμάτων, με τα μικρότερα σύνολα να έχουν χαμηλότερη απόδοση. Κι αυτό είναι λογικό αφού έχουμε μόνο 45 λεπτά μπροστά μας για να δούμε γκολ και όχι τα 90 ολόκληρου του αγώνα.

Μονά/Ζυγά

Σε αγορά καθαρού τζόγου (τύπου ρουλέτας για παράδειγμα) παίζετε αν το σύνολο των γκολ θα είναι μονό η ζυγό. Δεν χρειάζεται να πούμε ότι δεν προτείνουμε για κανέναν λόγο να εμπλακείτε σε τέτοιες καταστάσεις. Από τη στιγμή όμως που υπάρχει ως αγορά στις κορυφαίες στοιχηματικές εταιρίες στην Ελλάδα, είμαστε υποχρεωμένοι να την αναφέρουμε.

Στοίχημα με γκολ

Πώς να παίξετε στοίχημα με γκολ;

Αφού είδαμε όλες τις διαθέσιμες αγορές έχει σημασία να δούμε πώς μπορούμε να παίξουμε στοίχημα με γκολ. Θα σας παραθέσουμε κάποια ενδιαφέροντα tips, τα οποία καλό θα είναι να λάβετε σοβαρή υπόψη σας πριν ρισκάρετε σε στοίχημα με γκολ.

Αγωνιστικό στυλ

Ο τρόπος με τον οποίο αγωνίζονται οι ομάδες που συνθέτουν το ζευγάρι της αναμέτρησης παίζει σημαντικό ρόλο. Για παράδειγμα η Μπαρτσελόνα ή η Ντόρτμουντ είναι ομάδες που έχουν επιθετική φιλοσοφία, ενώ η δεύτερη έχει πάντα και αμυντικά θέματα. Στον αντίποδα η Ατλέτικο του Σιμεόνε, ή οι ομάδες του Μουρίνιο δέχονται δύσκολα γκολ και δεν σκοράρουν κατά ριπάς. Ως εκ τούτους πρέπει να δίνετε μεγάλη βάση στο αγωνιστικό στυλ των δύο αντιπάλων.

Στατιστικά

Όλα τα ανωτέρω καταγράφονται φυσικά και στη στατιστική του ζευγαριού. Η Λίβερπουλ στα δύο πρώτα χρόνια του Κλοπ δεχόταν πολύ εύκολα γκολ. Μετά όμως, ο Γερμανός έδεσε την άμυνά του και ήρθαν και οι τίτλοι. Όλα αυτά λοιπόν αποτυπώνονται στη στατιστική, σε γκολ υπέρ/κατά, αλλά και φάσεις που δημιουργεί ή δέχεται η κάθε ομάδα και επηρεάζουν την εικόνα του αγώνα και τον αριθμό των τερμάτων.

Ρεπορτάζ – Στοίχημα με γκολ

Φυσικά δεν μπορείτε να παίξετε στοίχημα αν δεν έχετε διαβάσει το ρεπορτάζ του αγώνα. Όσον αφορά τα γκολ αυτά στα οποία θα πρέπει να δώσετε έμφαση είναι οι απουσίες στους κορυφαίους επιθετικούς, αμυντικούς και φυσικά στον τερματοφύλακα. Αν λείπει ο Κέιν από την Τότεναμ είναι άλλη ομάδα, ενώ μία Λίβερπουλ χωρίς τον Άλισον έχει φοβερό πρόβλημα κάτω από τα δοκάρια.

Κρισιμότητα αγώνα

Το τι κυνηγά κάθε ομάδα είναι καθοριστικοί παράγοντες για τα γκολ που θα δούμε ή δεν θα δούμε σε έναν αγώνα. Αν είναι ο τελικός Τσάμπιονς Λιγκ δύσκολα θα ανοίξει από την αρχή ο ρυθμός. Επίσης αν έχουμε μία ρεβάνς της πρώτης αναμέτρησης και είναι ανοικτή μία σημαντική πρόκριση, η ομάδα που πάει να υπερασπιστεί ένα υπέρ της σκορ θα παίξει αρκετά κλειστά. Όλα αυτά πρέπει να τα έχετε στο μυαλό πριν ποντάρετε σε στοίχημα με γκολ.

Αγωνιστικός χώρος / Καιρός – Στοίχημα με γκολ

Οι καιρικές συνθήκες επηρεάζουν την κατάσταση του αγωνιστικού χώρου και τα δύο μαζί τη μορφή του αγώνα. Δεν είναι δυνατόν να περιμένουμε (ακόμη κι αν γίνει) να δούμε πολλά τέρματα σε ένα βαρύ τερέν, στο οποίο με το ζόρι τσουλάει η μπάλα. Επίσης, αν υπάρχει καύσωνας (δεν είναι τυχαίο ότι το Μουντιάλ στο Κατάρ έγινε τον χειμώνα), είναι πολύ δύσκολο για τους παίκτες να παίξουν στο μέγιστο των δυνατοτήτων τους. Ως εκ τούτου η κατάσταση του τερέν και ο καιρός μπορεί να επηρεάσουν καθοριστικά την όρεξη για μπάλα και την παραγωγικότητα των δύο ομάδων.